ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe pârtiile din Poiana Brașov se schiază în condiții excelente

Publicat: vineri, 19 Martie 2021 , ora 11.28
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Veste bună pentru amatorii sporturilor de iarnă.

În Poiana Brașov sunt condiții excelente de schi, iar sezonul ar putea fi prelungit până, cel mai devreme, la jumătatea lunii aprilie.

Pe pârtiile din vârful masivului Postăvaru zăpada măsoară în jur de un metru și jumătate. Și la baza pârtiilor stratul este consistent și depășește un metru.

Cu toate că a nins abundent în ultima perioadă nu toate pârtiile de schi din apropiere Brașovului sunt deschise.

,,În Poiana Brașov se schiază în condiții ideale dar pe Valea Prahovei mai multe pârtii sunt închise. Așadar să începem cu stațiunea Azuga unde se schiază numai pe pârtiile Sorica și Cazacu variantă iar stratul de zăpadă măsoară 25-30 de centimetrii. Celelalte 4 pârtii din stațiune sunt impracticabile. Pe pârtia Lobogo de la Băile Homorod se schiază în condiții acceptabile pe un strat de 25 de centimetrii iar la Bran cele 3 pârtii sunt închise. La Bușteni este deschis tot domeniul schiabil și sunt aproximativ 25 de centimetrii de zăpadă iar la Fundata în Piatra Craiului și la Moeciu la Cheile Grădiștei zăpada măsoară 40 de centimetri și pârtiile așteaptă turiști. Am ajuns și la perla coroanei și anume Poiana Brașov. Aici stratul de zăpadă măsoară între 80 și 120 de centimetri, se schiază în condiții ideale pe tot domeniul, zăpada este naturală și proaspăt depusă și funcționează majoritatea instalațiilor pe cablu. La Predeal se schiază în codiții bune pe toate pârtiile iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetrii. Surpriza vine de la Sinaia unde domeniul schiabil este momentan închis mai puțin pârtia Drumul de Vară. Din cauza precipitațiilor abundente pârtiile de la altitudini mari nu au putut fi preparate iar această situație s-ar putea prelungii și peste weekend.

Dacă alegeți să petreceți sfârșitul de săptămână pe pârtie nu uitați de eschpamentulș de protecție și foarte important nu părăsiți domeniile schiabile, practicarea sporturilor de iarnă în afara pistei aduce după sine riscuri majore de accidentare.'' a transmis reporterul Radio Rommânia Brașov FM, Nucu Jalea.

Nucu Jalea