ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O decizie privind caranatinarea Brașovului ar putea fi luată săptămâna viitoare, spun autoritățile sanitare

Publicat: vineri, 19 Martie 2021 , ora 11.13
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Municipiul Brașov rămâne în scenariul roșu. Asta înseamnă că se aplică toate restricțiile impuse în starea de alertă pentru localitățile în care rata de infectare cu coronavirus a depășit 3 la mia de locutiori. Ieri, inicidența infectărilor cu coronavirus a ajuns, în orașul Brașov, la 6,33.

Cu toate acestea, nu s-a luat, încă, nici o hotărâre cu privire la carantinarea sau nu a orașului, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată săptămâna viitoare, după cum a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică, doctorul Andreea Neculau, pentru bizbrașov. Pe de altă parte, cu o rată de infectare de aproape 8 la mia de locuitori, comuna Sânpetru a intrat, aseară, în carantină.

Carantina înseamnă că este strict interzisă intrarea sau ieșirea din localitate, cu excepția autovehiculelor aflate în tranzit. De asemenea, localnicii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, pentru aprovizionare sau pentru a merge la serviciu. Pentru asta, însă, au nevoie de declarație pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.

Centrele comerciale vor fi închise în zilele de sîmbătă și duminică, cu excepția magazinelor cu produse alimentare și a farmaciilor.

De altfel, drumarii au blocat și accesul din Drumul Județean 103 spre Ocolitoarea Brașovului, iar în zonă sunt filtre de poliție.

Radio România Brașov FM