ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Propunerile pentru ,,Primul ghiozdan'' și ,,Trusoul pentru nou-născuți'', în dezbatere publică

Publicat: vineri, 12 Martie 2021 , ora 16.04
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

"Primul Ghiozdan" va fi acordat doar elevilor care intră în clasele pregătitoare.

Ceilalți, din clasele I, nu sunt incluși în proiectul de hotărâre ce vizează modificarea acestui program, la nivelul municipiului Brașov. În anii anteriori, beneficiari ai programului au fost și elevii care intrau în clasele pregătitoare, și școlarii care treceau în clasa I.

În medie, erau acordate 2300 de pachete pe fiecare nivel. Propunerea de modificare a intrat, de azi, în dezbatere publică, pe portalul Primăriei - brasovcity.ro. La fel, în dezbatere publică a intrat și modificarea pentru programul "Trusoul pentru nou-născut".

,,Pentru ,,Primul ghiozdan'', modificările vizează acordarea acestuia la clasa pregătitoare. De aceea invităm toți brașovenii să-și exprime opiniile și sugestiile în legătură cu conțintul ,,Primul ghiozdan''și modul de acordare. În ceea ce privește derularea programului de acordare a trusoului pentru nou născut, am propus modificarea modului de derulare a acestui program, luând în calcul sugestiile primite de la beneficiari. Dacă până acum acesta se derula sub formă de pachete care conțineau produse pentru sugari până la vârsta de 3 luni, am considerat că ar fi oportun să introducem acordarea de vouchere valorice în valoare de până la 1500 de lei pe care tinerii părinți să le poată utiliza pentru produsele de care au nevoie. Indiferent dacă este vorba de cărucioare, pătuț, lapte praf sau alte lucruri necesare creșterii unui nou-născut" a explicat viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Sugestiile și propunerile de completare sau modificare pot fi trimise până în 29 martie.

Adina Chirvasă