ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Începe etapa a III-a de vaccinare anticovid

Publicat: miercuri, 10 Martie 2021 , ora 17.39
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Pentru accelerarea campaniei de vaccinare și limitarea efectelor pandemiei, începând de astăzi se deschide Etapa a III-a pentru persoanele din localitățile/municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori, a anunțat Comitetul Național de Coorodonare a Campaniei de Vaccinare.

Pe lângă cele 21 de fluxuri deja existente pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, în țară se vor deschide 38 fluxuri noi de vaccinare pentru acest tip de ser.

Printre acestea, 6 fluxuri de vaccinare în municipiul Brașov și unul în  localitatea Sânpetru, unde rata de infectare este de peste 4,5 la mia de locuitori.

Noile centre sunt amenajate la: Sala Sporturilor, cu 2 fluxuri, la Policlinica Medlife de pe str. Moldovei, Policlinica Regina Maria din Centrul Civic, Centrul Medical de Vest Făgăraș, Centrul Socio-Medical Christiana, precum și în Sânpetru, la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Maria.

Astfel, începând de astăzi, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03 - 24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie.

Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România.

Autoritățile sanitare amintesc faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Tot începând de astăzi, 73 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna, dintre care 2 în județul Brașov - la sala de sport a școlii nr.3 din Codlea și la Policlinica din Râșnov.

Camelia Vlad