ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elevii din clasele terminale revin la școală, indiferent de scenariu

Publicat: duminică, 7 Martie 2021 , ora 9.11
Sursa foto: Radio Romania International
Sursa foto: Radio Romania International

Scenariul 3 al localităților se modifică în cee ace privește școlilor. Mai exact, elevii din clasele terminale (VIII-a, a XII-a , a XIII-a și din învățământul profesional și postliceal) se reîntorc la școală, chiar dacă incidența infectărilor este de peste 3 la mie în localitate. Însă, doar "până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale".

Asta prevede Ordinul comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății, publicat ieri. La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale, respectiv localitatea a ajuns la 6 la mie, școala se face exclusiv online, la toate ciclurile de învățământ preuniversitar.

Însă, dacă incidența este mai mică de la 6 infectări la mia de locuitori, pot fi organizate, cu prezență fizică, simulările examenelor naționale și examenele naționale, ore remediale.

Inițial Ordinul prevedea că în scenariul roșu, rămân deschise doar grădinițele și merg la școală copiii din clasele pregătitoare și I-IV.
Adina Chirvasă