ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pentru realizarea alternativei la DN1, pe Valea Doftanei, este nevoie de scoaterea din fondul forestier a peste 13,5 ha de teren

Publicat: miercuri, 24 Februarie 2021 , ora 21.06
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Reabilitarea și modernizarea drumului județean 102 I Valea Doftanei – Brădet, alternativa la DN 1, este un proiect pe care îl implementează Compania Naționale de Investiții. Lungimea totală a drumului este de aproximativ 24 de km, din care peste 13,5 km sunt pe teritoriul județului Brașov. Din lungimea totală, 4,35 ha aflate pe teritoriul administrativ al județului Brașov și 10,35 de hectare situate în aria teritorială a județului Prahova sunt incluse în fondul forestier, iar pentru realizarea lucrărilor este necesară schimbarea statutului juridic al respectivelor suprafețe, prin scoaterea lor din fondul forestier.

Aceasta a fost tema întâlnirii de lucru dintre reprezentanții administrației județene Brașov și proiectanții obiectivului de investiții, în prezența reprezentanților Gărzii Forestiere Brașov.

„Ne dorim foarte mult acest proiect, nu doar noi, ca administrație a județului Brașov, ci și județul Prahova, și de altfel întreaga țară, deoarece vedem cu toții cât de intens este traficul pe Drumul Național 1 și cât de important este să avem cât mai curând o alternativă de circulație, până când va fi construită autostrada spre București. Am avut această discuție cu proiectanții și specialiștii Gărzii Forestiere, pentru a stabili concret ce avem de făcut la nivelul Consiliului Județean, ca beneficiar al proiectului, astfel încât să facem demersurile necesare pentru declararea obiectivului de interes județean, pentru ca apoi să putem prelua terenurile din fondul forestier și să facem exproprierile necesare”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Potrivit Codului Silvic, scoaterea unor terenuri din fondul forestier se poate face, fără compensarea cu alte terenuri, doar în situația declarării utilității publice a proiectului.

În județul Brașov, cele 4,35 de hectare de pădure sunt în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, a Regiei Publice Locale a Padurilor Săcele, respectiv a Ocolului experimental al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice Brașov.

Camelia Vlad