ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Regulamentul pentru coplata municipalității pentru chiriile cazurilor sociale, în dezbatere

Publicat: vineri, 19 Februarie 2021 , ora 14.10

Până la 1400 de lei. Este coplata maximă pe care o poate suporta municipalitatea, pentru cazurile sociale care stau în chirie, în fiecare lună, pe parcursul unui an.

În următorii doi ani, acest sprijin va fi redus treptat. Asta printr-un regulament care va fi dezbătut și aprobat, miercuri, de consilierii locali, în ședința de plen. Viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

,,Regulamentul a stat în dezbatere publică timp de o lună de zile, timp în care nu au fost aduse modificări sau propuneri de modificare. Important de știut este că acest sprijin se acordă pentru o perioada de până la 3 ani și că sumele diferă în fiecare an. În primul an, ele se încadrează între 900-1400 lei pe lună, urmând să scadă în anii următori. Prin adoptarea acestor măsuri, municipalitatea se asigură, încă o dată, că vine în sprijinul celor care au nevoie de ajutor'' a explicat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

De acest sprijin vor beneficia persoane singura sau familii aflate în dificultate, precum tineri proveniți din sistemul de protecție, aflați în risc de marginalizare, victime ale violenței domestice.

Viitorii beneficiari vor trebui să mai îndeplinească anumite condiții, dar vor avea și obligații, precum acea de a-și găsi un loc de muncă, dacă sunt șomeri.

În prezent, municipiul Brașov deține doar 44 de locuințe sociale, pentru aceste cazuri, însă cererea este mult mai mare.

Adina Chirvasa