ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Luna iubirii la muzeu

Publicat: vineri, 12 Februarie 2021 , ora 17.50

Duminică puteți vizita gratuit Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului. Dacă mergeți în cuplu.

În acest mod celebrează Ziua Sfântului Valentin, colectivul Muzeului de Etnografie - care gestionează și Muzeul Civilizației Urbane, din Piața Sfatului.

Cei care vor trece pragul muzeului vor putea vedea expoziția permanentă, dar și expoziția temporară "Luxul necesar. Accesorii și podoabe de mireasă", situată la mansarda Muzeului.

,,Expoziția cuprinde costume de mireasă românești, săsești, ceangăiești din toate aceste zone etnografice, o construcție vestimentară compusă dintr-o multitudine de accesorii simbolice care transmit un mesaj non-verbal. Sunt reconstituite costume din localitățile Vlădeni, Cristian, Fântâna, Apața, Avrig, Săcele, precum și o scenă de nuntă din Șcheii Brașovului. Și, cine știe, poate viitoarele mirese se vor inspira din bogăția costumelor și a accesoriilor expuse, căci a devenit o tradiție ca o parte dintre acestea să treacă de la o generație la alta, devenind, astfel, un lux necesar. '' a explicat șeful Biroului de Relații Publice la Muzeul de Etnografie, Bogdana Balmuș.

Radio România Brașov FM