ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sunteți schiori începători, stați doar pe pârtiile de începători!

Publicat: miercuri, 3 Februarie 2021 , ora 17.46
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Schiorii începători trebuie să schieze pe pârtiile de începători! Adică doar Bradul și Stadion, de la baza masivului.

Recomandarea fermă e făcută atât de cei care gestionează domeniul schiabil, cât și de salvatorii montani, care au avut, în ultimele zile, intervenții în care au fost implicate cei care abia învățau să schieze, dar care s-au aventurat și pe Drumul Roșu, de exemplu.

“Trebuie să țină cont - mai ales începătorii – să schieze pe pârtiile Bradul și Stadion. De asemenea, este recomandat să facă acest lucru cu un instructor, astfel încât să învețe regulile de bază, să își cunoască nivelul, iar în partea superioară a masivului să urce doar după ce schiază îndeajuns de bine. Totodată, trebuie să țină cont că pârtia Drumul Roșu nu este pe întreaga lungime o pârtie albastră, ea are porțiuni roșii, ceea ce înseamnă că sunt destul de grele pentru un începător”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Bradu și Stadion sunt pârtii scurte și foarte puțin înclinate, astfel că începătorii pot face primele exerciții cu echipamentul în siguranță. Pentru ei, dar mai ales pentru ceilalți. Pârtia Drumul Roșu este o pârtie lungă, de peste 5 km, și are zone foarte înclinate. Salvatorii montani vă avertizează să nu vă supraestimați nivelul de pregătire tehnică și să nu vă aventurați pe pârtii pe care puteți să vă accidentați sau să provocați accidente.

Adina Chirvasă