ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Reduta” deschide seria evenimentelor culturale de Ziua Culturii Naționale, cu un eveniment dedicat poetului de geniu Mihai Eminescu

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2021 , ora 18.25
Sursa foto RADOR
Sursa foto RADOR

O seară de poezie, pe acorduri de pian. Este propunerea Centrului Cultural Reduta pentru vineri, 15 ianuarie, când marcăm și Ziua Culturii Naționale.

,,Când însuși glasul gândurilor tace...", spectacol dedicat poetului Mihai Eminescu, este și evenimentul care deschide seria evenimentelor culturale din 2021 la „Reduta”.

Evenimentul începe la ora 19.00, pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ale instituției.

,,Când însuși glasul gândurilor tace...",  a fost  înregistrat la Domeniul Manasia, o bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită în 15 ianuarie, atunci când este și ziua de naștere a lui Mihai Eminescu. „Poetul nepereche” a fost la Brașov, chiar la Centrul Cultural Reduta, alături de trupa de teatru a lui Mihail Pascally, care a susținut, în secolul XIX, mai multe reprezentanții.

Îndrăgostit iremediabil de acest oraș, dar și de tradițiile pitorești locale, Eminescu a compus poezia „Învia-vor voievozii”, în care face referire la Biserica Sfântul Nicolae din Șchei și la obiceiurile junilor Brașovului.

Adina Chirvasă