ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alte 6 troițe ale Junilor intră în reabilitare, în acest an

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2021 , ora 18.21
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Municipalitatea va reface sau restaura alte șase troițe și cruci ale Junilor Brașovului, pe lângă cea de pe strada Curcanilor, cunoscută drept „Crucea de la Știm”.

Junii au propus pentru reabilitare 17 troițe și cruci.

“Pentru Junii Brașovului și această frumoasă tradiție a brașovenilor, troițele și locurile unde noi ne desfășurăm activitățile sunt foarte importante și de aceea am solicitat Municipalității reabilitarea troițelor și amenajarea locurilor. Într-o primă fază am propus 17, iar ca importanță maximă sunt 7”, a spus Constantin Chicuș, secretarul Uniunii Junilor din Șcheii Brașovului și Brașovul Vechi.

În reabilitare vor intra și restul până la 17, într-o etapă ulterioară, iar situația acestora va fi și reglementată juridic, acolo unde e nevoie:

“Urmează să rezolvăm problemele de statut juridic, cele de intabulare, cu aceste troițe și să renovăm în acest an 7 dintre ele: Crucea de la Știm,  Crucea Dreptății,  Crucea de la Variște, Crucea de la Șargu, Crucea Căpitan Ilie Birt din Piața Unirii - sunt toate monumente istorice și elemente importante din tradiția și spiritul Șcheilor Brașovului “, a spus Allen Coliban, primarul municipiului Brașov.

Alte troițe și cruci sunt pe domeniul privat, iar acolo, Municipalitatea nu poate interveni.

Adina Chirvasă