ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Donație de Moș Crăciun! Incubator nou pentru copiii prematuri de la Maternitatea Brașov

Publicat: marți, 5 Ianuarie 2021 , ora 17.48
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Maternitatea Brașov a primit în dar, de sărbători, un incubator nou, din partea unei societăți comerciale, în urma strângerii de fonduri de la angajații firmei. Inițiativa îi aparține reprezentantului firmei, Paula Șulea. Astfel, în prezent, secția de prematuri a Spitalului de Obstetrica Ginecologie "Dr I. A. Sbarcea" Brașov poate îngriji nou-născuți în 10 incubatoare.

Dr. Olimpia Petrescu, medic șef al secției Neonatologie din cadrul Maternității Brașov, a declarat: „Ne-am bucurat că în prag de sărbători nou-născuții prematuri din unitatea noastră au primit cadou o căsuță, pentru îngrijirea lor - un incubator performant care îi ajută să crească în condiții bune. Mulțumim doamnei Paula Șulea pentru gestul pe care l-a făcut de sărbători. Recunoștință și din partea bebelușilor!”. 

Nu este singura donație de care a avut parte Maternitatea Brașov în această perioadă.  

„De asemenea, există oameni de bine și din afara țării care au făcut donații pentru Maternitatea Brașov, O doamnă din Suedia a donat Asociației Salvați Copiii, pentru spitalul nostru, suma de 2.000 de euro, cu care organizația va achiziționa echipamente pentru terapie intensivă neonatală”, a adăugat dr. Olimpia Petrescu.

Medic șef Secție Neonatologie dr. Olimpia Petrescu a amintit, cu această ocazie, și de aparatura medicală în curs de achiziție, din bani publici, în beneficiul nou-născuților în Maternitatea Brașov. Este vorba despre alte 10 incubatoare pentru secția de prematuri și pentru copiii născuți de mame cu infecție Covid-19, fondurile fiind alocate de Consiliul Județean Brașov. Sursa citată a menționat că și Ministerul Sănătății a promis că va ajuta cu trei mese radiante pentru sălile de naștere. 

Camelia Vlad