ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dr. Andreea Moldovan, primul medic din județul Brașov care s-a vaccinat anti-COVID 19

Publicat: duminică, 27 Decembrie 2020 , ora 10.18
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Medicul Andreea Moldovan, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase este primul medic din județ care s-a vaccinat împotriva Covid 19.

Unitatea medicală brașoveană este una din cele 10 aflate în prima linie în lupta împotriva Covid, care au fost alese pentru imunizarea personalului medical în această primă etapă, cu tranșa simbolică de 10.000 de doze - prima care a ajuns în România.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt distribuite 100 de doze, iar cu acestea urmează să fie vaccinate, începând de astăzi persoanele care au cerut imunizarea.

La Spitalul de Boli Infecțioase, sunt înscrise, până acum, 75 de persoane pentru a fi vaccinate anti-Covid, iar azi urmează să fie vaccinate maxim 15 persoane, potrivit directorului medical, care a spus că sunt și persoane care evită, momentan, vaccinarea.

Vaccinul anti-Covid este administrat în două doze, rapelul fiind după trei săptămâni de la prima inoculare.

,,Trebuie să fim conștienți că nu avem cum să stăpânim pandemia în alt mod. Vaccinarea este un moment istoric pe care îl așteptăm de la debutul pandemiei. Campania de vaccinare trebuie făcută foarte onest. Mesajul nostru, al profesioniștilor este să facem tot ce se poate ca să nu ne îmbolnăvim, iar vaccinarea este unul dintre pașii cei mai importanți'' a transmis dr. Andreea Moldovan.
Adina Chirvasă