ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Majorarea burselor pentru elevi, discutată în ședința de vineri

Publicat: miercuri, 9 Decembrie 2020 , ora 17.47

Primarul Allen Coliban a anunțat astăzi că va convoca vineri, în ședință de îndată, Consiliul Local pentru a aproba o nouă majorare a burselor elevilor.

Propunerea primarului va fi de dublare a valorii burselor de performanță și sociale, și o creștere cu aproape 90% a celor de merit și de studiu.

“Voi convoca o ședință de îndată, cu 3 puncte pe ordinea de zi - cel mai important este legat de mărirea burselor. Practic, dublăm bursele de performanță, mărim totodată și bursele de merit, cele de studiu și bursele sociale. Mai avem două puncte: cel legat de alocarea de sume dinspre guvern pentru persoanele cu dizabilități pentru indemnizații, și un punct tehnic - aprobarea indicatorilor de la renovarea Liceului Unirea”, a spus Allen Coliban.

Plata burselor majorate se va face pentru tot anul școlar 2020-2021, deci vor fi plătite retroactiv și diferențele rămase, a precizat primarul Allen Coliban.

Astfel, bursa de performanță va ajunge la 200 de lei pe lună pentru fiecare elev, cea de merit, la 150 de lei, iar bursa de studiu va fi de 130 de lei lunar. Bursa de ajutor social se mărește de la 45 la 100 de lei pe lună pentru fiecare elev care se va încadra în criteriile de acordare. De aceste majorări vor beneficia, în total, 11.130 de elevi înscriși la cursurile de zi în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Brașov.

Administrația locală a mai anunțat că, în acest sens, au mai fost alocați de la bugetul local peste 2,8 milioane de lei. Valoarea totală a burselor pe primele patru luni ale acestui an școlar este de 5,4 milioane de lei.

Camelia Vlad