ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școala din Augustin, câștigătoare a concursului „Vreau o școală ideală”, lansat de Radio România, cu prilejul Târgului Gaudeamus

Publicat: sâmbătă, 5 Decembrie 2020 , ora 0.19

10.000 de lei. Este marele premiu al concursului "Vreau o școală ideală", lansat de Radio România, cu prilejul Târgului Gaudeamus, ediția online 2020. Un premiu care a fost adjudecat, la egalitate, de Școala din Valea Argovei, județul Călărași, prezentată de Radio România Antena Satelor, și Școala Gimnazială Augustin, adusă în prim plan de Radio România Brașov FM. Pentru cei din Augustin, premiul înseamnă o șansă în plus pentru un viitor altfel.

Director Școala Gimnazială Augustin, prof. Elena-Carmen Muha: "În această perioadă, deosebit de complicată pentru educație, prețuim în mod deosebit orice ajutor, pentru ca școala, copiii și profesorii din Augustin să poată beneficia în continuare de resurse. Marele premiu, pe care cu mândrie îl împărțim cu Școala din Valea Argovei, ne ajută tocmai să putem susține toate eforturile pentru ca școala și educația să continue cât de normal se poate în aceste momente dificile. Acest premiu câștigat este, pentru noi, și o promisiune. Vom continua să punem copiii și educația lor pe primul plan și să nu încetăm să muncim pentru a le oferi un viitor mai bun".

Un viitor mai bun asigurat prin implicarea atât a cadrelor didactice, cât și a elevilor care aleg schimbarea în bine și fac eforturi pentru asta.

"În mod personal, aș dori să le mulțumesc colegilor mei pentru implicarea și dăruirea cu care își fac meseria de dascăl, în această perioadă dificilă pentru toată țara. Nu în ultimul rând, aș dori să le mulțumesc copiilor, elevilor noștri care deși, recunosc, învață într-o școală cu destule neajunsuri, sunt curajoși, perseverenți și ne fac mândri oricunde merg, liceu, școală profesională", a precizat prof. Elena-Carmen Muha.

Reportajele câștigătoare au fost desemnate prin votul posturilor Radio România. Fondurile pentru Marele premiu provin din taxa de participare la Târgul de Carte Gaudeamus, care a avut loc în online, în perioada 16-22 noiembrie.

"Ca reprezentant al Școlii Gimnaziale Augustin vreau să mulțumesc echipei Radio România Gaudeamus, pentru organizarea concursului 'Vreau o școală ideală'". Simpla participare la acest concurs ne onorează, iar faptul că am primit atâtea voturi chiar reprezintă o șansă în plus acordată școlii noastre", a adăugat Prof. Elena-Carmen Muha

În cadrul Concursului au mai fost acordate Școlii din Valea Argovei un premiu de popularitate, stabilit prin votul publicului, dar și un premiu oferit de participanții la Târg, materializat în cărți oferite de mai multe edituri. În competiție au mai intrat Școala Gimnazială nr. 95, din sectorul 3 al Capitalei, Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes și Școala nr. 7 din Petroșani.

Adina Chirvasă