ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii, cu concurs și expoziție

Publicat: luni, 2 Noiembrie 2020 , ora 19.38
Sursa foto Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov
Sursa foto Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov

CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, va avea loc, anul acesta, în data de 5 Noiembrie, între orele 13:00-15:00, în format online, pe platforma hopin.to.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană ”George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu Fundația Progress București și Asociația Simplon România.

„2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată. Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor”, se precizează într-un comunicat al Bibliotecii Județene “George Barițiu” din Brașov.

Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, organizatorii au pregătit un nou format de eveniment: CODE Kids FEST 2020 - Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii. 

Vor putea fi văzute proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani din cluburile de programare Code Kids din bibliotecile publice din județul Brașov (Dumbrăvița, Mândra, Racoș și Râșnov), la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. La acestea se adaugă proiectele copiilor de la Școala gimnazială din comuna Sânpetru (STEAM Farming – Robot de grădină) și Laborator școlar mobil de un grup de inițiativă didactică pentru copiii din Crizbav, coordonați de profesoara de fizică Mihaela Bucșa, precum și Clubul de robotică al Colegiului Național “Andrei Șaguna” Brașov, RoboAS. 

Cu emoții și curaj copiii din cluburile The Future Bameem Dumbrăvița, Code Kids Mândra, Info-Pro Racoș și Code Kids Buburuze Râșnov au pregătit pentru invitați și juriul concursului proiectele digitale la care au lucrat: senzor de măsurare a distanței la Mândra, film de promovare a comunei Racoș, dozator de bomboane (Râșnov). Pentru Biblioteca Județeană Brașov organizarea acestui eveniment a însemnat "o mare provocare și implicare 100%, un efort de adaptare pentru desfășurarea online, bazându-ne pe entuziasmul și munca bibliotecarilor și copiilor din județ. De fapt, ei sunt cei care fac posibil acest târg", a apreciat, Crina Buștenaru, coordonator al cluburilor Code Kids din județul Brașov.

Acest eveniment se desfășoară în cadrul proiectului ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, la care participă 19 județe din România.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă https://www.facebook.com/events/280776189827327/.

Sponsor: Compania Normandia Roboți industriali

Parteneri locali: Fundația Comunitară Brașov și 3D DOT 

Parteneri media: Radio România Brașov

Radio România Brașov FM