ACUM:
11.00
Buletin de știri
Urmează:
11.03
Pulsul Zilei
Apoi:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul a primit deja peste 5000 de tablete pentru școala online. Urmează să fie distribuite

Publicat: sâmbătă, 31 Octombrie 2020 , ora 13.30
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

5122 de tablete a primit, deja, Brașovul, de la Ministerul Educației, pentru elevii vulnerabili.


Reprezentanții Inspectoratului Școlar urmează să mai primească astăzi aproximativ 2700 de tablete. Asta pentru că, în luna mai, Inspectoratul Școlar a solicitat Ministerului 7700 de tablete pentru copiii care au declarat că nu au niciun fel de dispozitiv pentru școala online.


Pe lângă acestea, Ministerul a mai dispus suplimentarea cu aproximativ 500 de bucăți pentru județul nostru. Dispozitivele urmează să fie distribuite școlilor, începând de astăzi și vor acoperi doar cazurile urgente – elevi care nu au cu ce să facă școala online.



„Având în vedere intrarea în scenariul roșu din această săptămână a tuturor unităților școlare din municipiul Brașov, vineri au fost distribuite, cu prioritate, tabletele pentru elevii unităților școlare cu nivelurile primar, gimnazial, liceal și profesional din municipiu. Azi și luni vor fi distribuite tabletele celorlalte unități școlare din județ aflate în scenariul roșu, urmând ca diferența să ajungă și în restul unităților școlare până cel mai târziu miercuri, 4 noiembrie”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului, dispozitivele vin însoțite și cu abonamente de date mobile 4G pentru 2 ani.


Lotul de peste 8000 de tablete alocat Brașovului face parte dintr-un total de 250.000 de dispozitive pe care le-a cumpărat Ministerul Educației.

Adina Chirvasă