ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trofeul Dracula, ediția de pandemie, câștigat de lungmetrajul spaniol „Amigo”

Publicat: luni, 19 Octombrie 2020 , ora 18.35
Sursa foto Asociația Culturală Fanzin
Sursa foto Asociația Culturală Fanzin

Lungmetrajul spaniol „Amigo”, regizat de Oscar Martin, este câștigătorul Dracula Trophy, la cea de-a 8-a ediție a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival.

Gala de decernare a avut loc la Centrul Cultural Reduta și a fost prezentată de actorul Ștefan Iancu.

Titlul onorific „Contesa Dracula” i-a fost acordat actriței canadience Debbie Rochon, actriță cu roluri în peste 250 de producții cinematografice, scenaristă și regizoare multipremiată, producătoare reputată în spatiul Indie – Horror.

În cadrul Galei au mai fost acordate Trofeul „Vlădutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc filmului „Thank You for Your Teeth! / Mulțumesc pentru dinți”, Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internațional, pentru producția „The Recycling Man / Omul de la Reciclare”. 

Trofeul „Dracula Digital” și premiul în valoare de 200 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câștigat de scurtmetrajul „Imagine 2020”, film realizat cu telefonul mobil de o echipă din Brunei.

Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția în premieră mondială a filmului documentar „În căutarea castelului Dracula”, documentar realizat de stră-stră-nepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și susținut de TV1000 și Epic Drama.

Adina Chirvasă