ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De joi începe distribuirea tichetelor „Dar din suflet pentru seniori”. Până la Crăciun, se dau și tichetele nerevendicate de cei în drept pentru Paște

Publicat: miercuri, 14 Octombrie 2020 , ora 15.58
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Direcția de Servicii Sociale, din cadrul Primăriei, începe, de joi, distribuirea tichetelor din Campania „Dar din suflet pentru seniori”, pentru sărbătorile de Crăciun. 


“Anul acesta dăm startul campaniei mai repede decât în anii precedenți, respectiv 15 octombrie, pentru a respecta regulile de distanțare și protecție impuse de autorități. Vom distribui tichetele în fiecare zi între orele 14.00 – 17.00, cu excepția zilei de joi când se vor distribui după un program prelungit, până la ora 18.00”, a spus purtătorul de cuvânt al DSS Brașov, Monica Chelban.

În cadrul campaniei, se acordă 10 tichete sociale în valoare de 10 lei, deci, un ajutor de 100 de lei, iar bonurile pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare. Vestea bună este că seniorii care nu și-au luat tichetele în perioada sărbătorilor pascale, le pot cere și pe acestea:

“Deoarece sunt persoane care nu au intrat în posesia acestor tichete sau a pachetului cu alimente de bază distribuit în preajma sărbătorilor pascale, ei își mai pot revendica acest drept până la sfârșitul anului, pe baza unui cupon de pensie anterior datei de 1 septembrie 2020”, a adăugat Monica Chelban.

De aceste tichete beneficiază seniorii cu domiciliul stabil în municipiu, cu vârstă de 63 de ani mimim femeile, și 65 bărbații și cu pensii de până în 1000 de lei, care nu au datorii la bugetul local.

Solicitanții trebuie să prezinte, în original și copie, actul de identitate și un cupon de pensie din luna anterioară cererii. Dacă solicitați acest drept pentru un senior care nu se poate deplasa, e nevoie și de împuternicire olografă și actul de identitate al împuternicitului.


În anul 2019, în Campania similară, peste 3000 de seniori au primit acest sprijin.









Adina Chirvasă