ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În 14 octombrie, du-ți electrocasnicele uzate la punctele de colectare

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 16.41
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

În 14 octombrie este Ziua Internațională a Reciclării deșeurilor electrice și electronice, iar brașovenii sunt îndemnați să scape de electrocasnicele uzate în mod responsabil. Au la dispoziție un punct de colectare în strada Carpaților nr. 60 (în incinta Metrom) sau pot suna la 0742 400 404, serviciul gratuit de ridicare de la domiciliu.

Tot de Ziua Internațională a Reciclării DEEE-urilor, Asociația ECOTIC, în parteneriat cu Eco Civica Center și cu sprijinul Primăriei Brașov, vor organiza o serie de sesiuni online de informare a elevilor de la mai multe unități de învățământ din municipiul Brașov, despre importanța reciclării corecte a acestor obiecte.

În luna septembrie, brașovenii au colectat cea mai mare cantitate de DEEE-uri din istoria colectării acestui tip de deșeuri în Brașov, în cadrul campaniei de colectare ,,Brașovul Reciclează”. Concret, au dus aproape 58.000 de kg de deșeuri electrice, la acele puncte. În toată lumea, în 2019, doar 17,4% din deșeurile electronice mondiale au fost colectate și reciclate corespunzător. Asta înseamnă că 44,3 milioane de tone metrice de deșeuri electronice (evaluate la 50,8 miliarde EUR) au ajuns la groapa de gunoi, au fost arse sau comercializate ilegal și tratate într-o manieră sub standarde.

Adina Chirvasă