ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Studenții Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov, pregătiți de noul an universitar

Publicat: joi, 1 Octombrie 2020 , ora 19.19
Sursa foto Facebook - Academia Forțelor Aeriene
Sursa foto Facebook - Academia Forțelor Aeriene

Bobocii Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov sunt pregătiți sa înceapă cursurile și instrucția. Asta după ce au au stat în izolare timp de două săptămâni. Pentru că aici regulile sunt mult mai stricte decât în universitățile civile, conducerea Academiei le-a cerut studenților să vină mai repede la Brașov și sa rămână în izolare, pentru a fi siguri că niciunul dintre studenți nu este infectat cu SARS-CoV-2:

Fiecare student a fost testat pentru Covid. Nu avem decât doi care au fost declarați pozitivi și sunt în perioada finală a celor 14 zile. Zilele acestea au sosit și ceilalți studenți, de anul II și III. Respectăm toate regulile și reglementările privind pandemia și studenții de anul II și III sunt în curs de realizare a testului Covid”, a spus rectorul Academiei Henri Coandă, general de flotilă aeriană, conferențiar universitar doctor Gabriel Răducanu.

În aceste zile sunt așteptați și studenții militari din anii mai mari, care vor fi testați și ei. Costurile testelor sunt suportate de Ministerul Apărării Naționale. Cursurile se vor desfășura în sistem hibrid – online, acolo unde este cazul și față în față în celelalte situații.

Sorin Țârcă