ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Edubuzz pentru copiii din Augustin

Publicat: joi, 1 Octombrie 2020 , ora 18.35
Sursa foto Asociația Zi de Bine
Sursa foto Asociația Zi de Bine

Proiect de suflet pentru copiii sărmani din localitatea brașoveană Augustin. Asociația Zi de Bine aduce la viață un autobuz scos din circulație și îl transformă radical într-un spațiu educațional pentru copii.

Doi învățători, Natalia Ginghina și Adrian Secal, au licitat pentru un autobuz vechi cu scopul de a-l transforma într-un spațiu de învățare pentru cei peste 400 de copii înregistrați pentru anul școlar 2020-2021, în comuna Augustin, județul Brașov.

Simona Halep s-a alăturat cauzei Edubuzz și și-a donat ziua de naștere pentru ca acest proiect să prindă viață. De asemenea, Clasa din curtea școlii, proiectul lunii septembrie, a creat 4 spații educaționale în mijlocul naturii.

După ce a fost învățător în comuna Augustin, prin programul Teach for Romania, Adrian Secal nu s-a putut desprinde de copii și a decis, împreună cu Natalia Ginghina, diriginta clasei a 5-a, că trebuie să le ofere celor mici un loc special în care să învețe să scrie, să citească, și să viseze. Așa a apărut Edubuzz, un autobuz care urmează să fie transformat într-un adevărat hub educațional, în care copiii să vină cu drag și cu uimire.

Cei doi învățători își doresc nu doar să-i învețe pe copii să scrie și să citească, ci și să implice cât mai mulți oameni în proiect. Cei care doresc să doneze pentru acest proiect o pot face printr-un SMS cu textul SUS la 8845, în valoare de 2 euro.

Sorin Țârcă