ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noul an universitar a început cu vești bune pentru studenții Universității Transilvania

Publicat: joi, 1 Octombrie 2020 , ora 18.00
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Chiar dacă anul universitar a început sub semnul epidemiei de coronavirus, veștile bune nu au lipsit pentru studenții Universității Transilvania.

Ceremonia de deschidere s-a desfășurat la Aula Sergiu Chiriacescu, însă într-un cadru restrâns. Rectorul universității, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan i-a informat pe studenți că au la dispoziție o sumă mare de bani care poate fi accesată prin proiecte:

“Punem la dispoziția studenților 1 milion de euro în cadrul unor proiecte cu valoare între 50.000 și 100.000 de euro în care bursa echipelor de studenți care vor fi implicate va reprezenta 30% din valoarea totală, iar aceste proiecte vor fi axate pe 3 priorități: digitalizarea proceselor din universitate, adaptarea procesului didactic la condiții speciale, inclusiv cele prin care trecem, astăzi , de natură epidemiologică și optimizarea altor activități pe care studenții le desfășoară în universitatea noastră, astfel încât să venim în sprijinul lor”, a spus rectorul Ioan Vasile Abrudan.

Totodată, rectorul universității a adăugat ca taxa de cămin va fi redusă după ce, miercuri seara, Ministerul Educației a anunțat că va aloca 10% în plus pentru subvenția căminelor și a cantinelor.

Vă reamintim că, în prima parte a anului universitar, cursurile se vor desfășura online, iar seminariile și laboratoarele se vor ține în sălile universității.


Sorin Țârcă