ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, pe podium la capitolul servicii electronice oferite cetățenilor

Publicat: vineri, 25 Septembrie 2020 , ora 12.15
Sursa foto fspac.ubbcluj.ro
Sursa foto fspac.ubbcluj.ro

Primăria Brașov este pe locul trei într-un top al e-guvernării, cu un punctaj de 87,62 puncte, din 100 posibile.


Topul a fost realizat de Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, care a evaluat modul în care interacționează electronic administrațiile publice locale cu cetățenii, la nivel de municipii și orașe.


Evaluarea s-a făcut pe baza 47 de indicatori, împărțiți în cinci categorii. Mai exact: Ergonomie, Conținut, Servicii online, Participare și implicarea cetățenilor, Securitatea și protecția datelor personale.


Pe primul loc este Clujul, iar pe al doilea, Sibiul.Cadrele didactice, masteranzii și studenții de la această facultate au evaluat serviciile electronice oferite cetățenilor de administrațiile publice din 326 de localități.


Rezultatul evaluării guvernării electronice în orașele din România, poate fi consultat pe site-ul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din Cluj.

https://fspac.ubbcluj.ro/ro/evenimente/evaluarea-guvernarii-electronice-orasele-din-romania


Adina Chirvasă