ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vama Buzăului, prima localitate din țară cu statut de comunitate sustenabilă

Publicat: marți, 22 Septembrie 2020 , ora 14.12
Sursa foto Facebook / Primăria Comunei Vama Buzăului
Sursa foto Facebook / Primăria Comunei Vama Buzăului

Stațiunea Turistică Vama Buzăului este prima localitate din România căreia i s-a acordat statutul de "Comunitate Sustenabilă - European Energy Award".

Acest titlu este în fapt o schemă de certificare recunoscută de Uniunea Europeană pentru a sprijini punerea în aplicare a "Planurilor de Acțiune privind Energia Durabilă" solicitate semnatarilor Pactului Primarilor pentru climă și energie.


„Este o evaluare a tot ceea ce înseamnă comuna Vama Buzăului pe domenii de dezvoltare comunală, planificare, clădiri, infrastructură, deșeuri, mobilitate, organizare internă, comunicare și cooperare. Această certificare, în primul rând, ne oferă o eligibilitate în plus în ceea ce privește accesarea de fonduri europene pe următoarea sesiune de finanțare”, a spus primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.



Comuna va fi reevaluată anual, iar o dată la 4 ani sunt acordate grade de clasificare simbolizate de frunze. În acest moment, comuna Vama Vuzăului este clasificată cu două frunze, iar ținta este de a se atinge 5 de frunze, maximum care se pot obține pe o astfel de certificare.

Camelia Vlad