ACUM:
10.00
Buletin de știri
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipiul Brașov pregătește redeschiderea școlilor în scenariul doi - hibrid

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 18.01
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

În municipiul Brașov, școlile se vor redeschide în scenariul 2, care înseamnă prezență fizică doar a preșcolarilor, a celor din ciclul primar și cei din clasele terminale, iar restul elevilor vor veni la școală prin rotație și vor alterna învățarea cu școala online. Mai exact, autoritățile pentru acest scenariu se pregătesc, potrivit concluziilor întâlnirii pe această temă, ce a avut loc la Primărie.


Scenariul pe baza căruia se hotărăște revenirea la școală este luat în funcție de numărul de îmbolnăviri, monitorizat permanent de Direcția de Sănătate Publică.



Analiza la momentul actual că, potențial, scenariul în care ne încadrăm în acest moment este unul verde dar, practic, am consiliat administrația locală să fim precauți și să adoptăm un scenariu galben care ne permite totuși condiții de siguranță sporită pentru elevi”, a spus directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.


Municipalitatea va asigura toate dotările, baza materială, produsele de igienă și dezinfecție, precum și măștile necesare copiilor și personalului școlar, precum și dezinfecția efectivă a unităților de învățământ.


Am luat în calcul, pe baza analizei care va fi facută de inspectorul șef din structura de specialitate, să vedem la care unitate de învățământ trebuie să adăugăm elemente de tip container pentru a extinde spațiile necesare pentru derularea activității de învățământ. De asemenea, am discutat și despre montarea unor elemente pentru direcționare, pentru staționare, pentru a fi amplasate în interiorul școlilor”, a spus primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.


Reprezentanții Inspectoratului țin să-i linișească pe părinți.


Trebuie să spunem că anul școlar începe pe 14 septembrie, că toate instituțiile implicate - Primăria Brașov, DSP, specialiști în domeniul medical - își vor aduce aportul pentru norme de securitate cu privire la sănătatea copiilor, a cadrelor didactice dar și a părinților, evident”, a spus inspectorul șef al Inspectoralului Școlar Județean Brașov, prof. Ovidiu Tripșa.


Detaliile activităților stabilite vor fi puse la punct și în întâlnirile viitoare ale grupului de lucru.

Adina Chirvasă