ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Predarea către CNI a terenului pentru viitoarea Sală Polivalentă, votată de aleșii locali

Publicat: joi, 20 August 2020 , ora 14.11
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Peste 400 de milioane de lei sau 83,5 milioane de euro. Atâta va costa Sala Polivalentă de la Brașov. Cel puțin așa arată noii indicatori tehnico-economici aprobați, de aleșii locali, în ședința din această dimineață.


Totodată, aceștia au votat predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții - CNI, a terenului pe care urmează a fi ridicat Complexul multifuncțional – Sala polivalentă. De asemenea, și-au asumat că Primăria va întreține investiția minim 15 ani. Cele două Hotărâri vor fi trimise la Minister astăzi.



Din totalul de 83,5 milioane euro, 80 de milioane vor fi finanțare de la CNI, ceea ce înseamnă peste 95%, iar municipiul contribuie cu aproape 3 milioane de euro.


Pe lângă construirea sălii polivalente, proiectul complexului sportiv din Bartolomeu mai include o parcare la subsol și la nivelul solului și zone verzi, alei pentru circulație pietonală și carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant.


Sala Polivalentă ar urma să aibă peste 10.000 de locuri în sala principală și peste 1000 în sala secundară. În noiembrie, 2019, indicatorii tehnico-economici aprobați în Consiliul Local prevedeau o valoare estikmă de aproape 280 de milioane de lei.

Adina Chirvasă