ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premiu internațional pentru soprana brașoveană Aurelia Florian

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 15.28

Un prestigios premiu internațional a fost câștigat de soprana Operei Brașov, Aurelia Florian. La sfârșitul săptămânii trecute, solista brașoveană a obținut premiul „Cea mai buna interpretare”, oferit de teatrele de operă din Austria.


Aurelia Florian a interpretat rolul Roxana, din opera în trei acte „Regele Roger”, de Karol Szymanowski, în stagiunea 2018 – 2019, pe scena Operei din Graz. Distincția onorează realizările deosebite în casele de operă și teatru din Austria și tot ceea ce înseamnă peisajul muzical austriac.


Suntem foarte bucuroși și mândri de faptul că soprana Aurelia Florian, solistă a Operei Brașov, a primit acest premiu foarte important la nivel internațional, în lumea muzicală. Această distincție este o confirmare a faptului că pregătirea susținută în ani întregi, studiul, talentul incontestabil și arta la care ne face părtași Aurelia Florian, sunt răsplătite”, a spus purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma.

Premiul teatrului de muzică austriac a fost lansat în 2012 de Karl-Michael Ebner. Juriul poate nominaliza producții din teatre, precum și festivaluri și artiști. Acest lucru extinde gama de nominalizări și reflectă activitatea culturală diversă a teatrelor din Austria.

Sorin Țârcă