ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un medic de pe ambulanță a fost 3 zile în misiuni fără să știe că era infectat cu Covid-19

Publicat: miercuri, 12 August 2020 , ora 14.40

Un medic de la Serviciul de Ambulanță Brașov a mers trei zile în misiuni fără să știe că este infectat cu coronavirus. Acesta a primit un rezultat greșit la testul pentru Covid 19. Până când a primit rezultatul corect, doctorul a intrat în contact cu mai mulți colegi și pacienți. În acest caz, ministrul Sănătății a dispus un control la DSP Brașov.


Ambulanța Brașov are un număr de cazuri pozitive recente. Avem o situație creată datorită unei erori umane de comunicare a unui rezultat negativ, persoana a avut înregistrate mai multe teste anterioare și operatorul a citit rezultatul unui test anterior, care era negativ. Are repercursiuni, desigur, asupra mai multor persoane din jurul cazului infectat, dar durata scurtă între momentul comunicării rezultatului negativ și cel al rezultatului real ne dă încredere că sunt consecințe minime. A și lucrat a fost și în familie, suntem conștienți că sunt riscuri, mai puțin în zona de serviciu unde personalul medical este invitat să poarte cu strictețe echipamentul de protecție”, a spus dr. Andrea Neculau, șeful Direcției de sănătate Publică Brașov.



Medicii contaminați au fost plasați în carantină, asimptomatici. Autoritățile trebuie, însă, să facă și în cazul lor anchete epidemiologice, pentru a stabili toate persoanele cu care au intrat în contact, acasă sau la serviciu.

Camelia Vlad