ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Când racordarea la canalizare se lovește de așa-zise tradiții

Publicat: marți, 14 Iulie 2020 , ora 19.21
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Racordarea a 100 de case din Șchei, la rețeaua publică de canalizare, se lovește de situații cel puțin atipice. Un locatar al unei case de pe strada Egalității nu vrea să fie racordat, după cum ne-a spus primarul Municipiului Brașov, George Scripcaru:

“Cetățeanul respectiv invocă faptul că, din moși-strămoși, e o tradiție să deverseze în «părău», așa zice, și nu dorește acest lucru. Lucru care este total absurd, adică cineva vrea să îți facă o investiție să te racordeze la civilizație și tu să spui că trebuie să ținem cont de moși-strămoși care deversau în «părău». Va fi notificat. Dacă nu înțelege acest lucru va fi blindat la deversare, va trebui să facă investiția pe cont propriu”.

În acest caz a fost deja sesizată și Garda de Mediu, iar cei de la respectivul imobil  vor risca și amenzi. Dacă locatarul se răzgândește, până ajunge rețeaua în  Piața Unirii, va fi și el racordat, dacă nu, se va racorda pe banii lui. Între timp, lucrarea continuă și a ajuns la intersecția cu strada Căpitan Ilie Birt.

“Noi nu putem acuma să stăm după un imobil și să nu continuăm lucrarea. Noi trebuie sa ajungem cu lucrarea în Piața Unirii pentru că în Piața Unirii se vor intersecta toate aceste rețele”, a adăugat George Scripcaru.

În Piața Unirii, edilul estimează că lucrătorii vor ajunge în aproximativ o lună. Reamintim că, de aproximativ două luni se lucrează pentruj racordarea a 100 de case din Șchei, la rețeaua publică de canalizare, astfel încât aceste gospodării să nu mai deverseze apele uzate în  pârâul Graft.

Lucrarea s-a derulat greu până acu, dat fiind că au fost multe probleme tehnice, legate de structura geometrică a cartierului. Lucrările sunt realizate de cei de la Compania Apa și finanțate de ei și municipalitate.

Adina Chirvasă