ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Costul testului Covid-19, la cerere, la laboratorul Maternității Brașov

Publicat: marți, 14 Iulie 2020 , ora 11.55

Brașovenii care vor să plece în vacanță peste hotare și au nevoie de un test Covid-19 se pot adresa laboratorului de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Dr. I. Sbârcea" Brașov, dar în anumite condiții.

În primul rând, este necesară programarea pentru recoltarea probelor biologice cu cel puțin 24 de ore înainte, de luni până vineri, între orele 7.00 și 15.00, la telefon 0368/202.013

Managerul spitalului, Dr. Mircea Preda, a precizat: "Avem o capacitate limitată de testare pe zi pentru acest serviciu, 50 de probe de prelucrat, pentru că noi testăm și pacienții pe care îi internăm, apoi avem și contracte de testare cu alte spitale și trebuie să le asigurăm și lor probele. Astfel, noi am calculat că putem face și 50 de teste la cerere".

Recoltările se vor face între orele 8.00-12.00, de către personalul medical al unității de tip ambulator. Dr. Mircea Preda a adăugat că lista cu persoanele programate la testare va fi transmisă în fiecare dimineață, la ora 7.00, personalului de la poarta unității, care va permite accesul spre cabinetul de recoltare.

Rezultatele vor fi comunicate fie pe e-mail, fie personal, dacă așa se dorește, în maximum 24 de ore de la momentul recoltării, conform sursei citate.

Prețul unui test Covid-19 la cerere, în laboratorul Maternității Brașov, este de 175 de lei dacă rezultatele sunt comunicate în limba română. Cei care au nevoie de informații în limba engleză vor scoate din buzunar 200 de lei. Protocolul de testare se aplică și personalul unității spitalicești, dar beneficiază de gratuitate.

citiți și

BRAȘOV. Laboratoare disponible la teste Covid-19 pentru cei care pleacă în vacanță în Grecia


Camelia Vlad