ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nereguli la mașinile poliției?

Publicat: miercuri, 8 Iulie 2020 , ora 17.08
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Mai multe mașini ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov nu respectă condițiile tehnice de circulație pe drumurile publice. Cel puțin așa susțin comisarii de la Protecția Consumatorului, care spun că au găsit astfel de autospeciale în urma unor controale tematice efectuate, recent, la Brașov. Ba mai mult, reprezentanții CRPC spun că au solicitat și punctul de vedere al Registrului Auto Român care ar fi răspuns că mai multe mașini de poliție au ITP-ul expirat.

“Prezentau evidente urme de coroziune ale caroseriei cât și alte aspecte neconforme. Am sesizat și am informat conducerea IPJ Brașov în acest sens și pe lângă acest demers am solictat un punct de vedere și de la Registrul Auto Român. RAR ne-au comunicat că din cele aproximativ 11 mașini sesizate de noi, 6 sau chiar 7 nu au inspecția periodică realizată și ca urmare am sesizat în continuare instituțiile abilitate pentru a se lua măsurile necesare”, a declarat comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor, Sorin Susanu.

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov infirmă aceste informații și subliniază că toate autospecialele oamenilor legii sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora «mai multe autospeciale ale IPJ Brașov circulă fără ITP», Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să vă comunice următoarele:

Toate autospecialele a cărora numere de înmatriculare au fost transmise opiniei publice au fost  retrase din circulație,  înaintea perioadei de expirare a valabilității ITP-ului. Autospecialele din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, folosite în misiunile curente, au ITP-ul la zi. Menționăm faptul că  acestea sunt supuse inspecției tehnice periodice, conform legislației în vigoare și respectă condițiile tehnice pentru a fi admise în circulație pe drumurile publice. Atunci când se constată că există autospeciale care nu mai prezintă siguranță în exploatare, acestea sunt retrase din circulație în vederea casării” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

Adina Chirvasă