ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Colegiul Național „Andrei Șaguna”, cel mai bun din țară, după rezultatele la Evaluarea Națională

Publicat: joi, 25 Iunie 2020 , ora 15.20
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Colegiul Național „Andrei Șaguna”, din Brașov, este pe primul loc în România, dacă luăm în calcul rezultatele obținute de absolvenții săi la Evaluarea Națională.


Remarcabil este locul 1 la nivel național, din cele peste 7000 de unități de învățământ gimnazial, ocupat de Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov, cu o medie de 9.71 a celor 33 de absolvenți, surclasând, astfel, colegii naționale de prestigiu din țară cum ar fi Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București sau Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca. Tot în acest clasament, cu o medie de 9.56, se află, pe un merituos loc 7, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.


Reamintim că, înainte de rezolvarea contestațiilor, Brașovul are un procent de peste 77% note peste 5 la Evaluarea Națională și se situează între primele 10 județe la nivel național, iar cu cele 30 de medii de 10 suntem pe locul al patrulea după Cluj, Iași și Argeș.

Adina Chirvasă