ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a încheiat și proba de foc a Bacalaureatului

Publicat: miercuri, 24 Iunie 2020 , ora 13.10
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Proba obligatorie a profilului, la Bacalaureat, s-a încheiat. În funcție de profil, este vorba despre testul la Matematică sau la Istorie.


Testul la Matematică este, însă, cel privit cel mai greu de trecut de către candidați. Nu și în acest an, ne-au spus absolvenții, pentru că subiectele au fost abordabile, cel puțin. Și, dacă tot au fost subiecte accesibile, parcă nici masca nu mai era o problemă, au mai spus candidații.


Aproape 3400 de candidați au fost înscriși pentru această probă, dintre care 2500 la Matematică, iar peste 800, la Istorie. Din totalul celor înscriși, au absentat 123 de candidați.


Doi candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, fiind depistați de către asistenții de sală cu mijloace de comunicație asupra lor. 6 candidați sunt în continuare în izolare la domiciliu, fiind în evidențele DSP Brașov. Aceștia din urmă vor putea susține examenul în etapa specială ce se va desfășura în data de 7 iulie”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.



Următoarea probă a examenului de Bacalaureat este programată joi, cea la alegere a profilului și specializării. Primele rezultatele vor fi afișate în 30 iunie, iar cei nemulțimiți pot contesta notele în 30 iunie și 1 iulie. Rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor contestate, vor fi afișate în 5 iulie.

Adina Chirvasă