ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 40 de gospodării inundate în județul Brașov. Cod portocaliu de ploi torențiale până miercuri

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 11.56
Sursa foto ISU Brașov
Sursa foto ISU Brașov

Peste 40 de gospodării au fost inundate în ultimele 24 de ore în județul Brașov, ca urmare a ploilor torențiale căzute. Mai multe localități au fost afectate de viituri: Făgăraș, Mândra, Șinca Veche și Feldioara din comuna Ucea.


Apele au intrat doar în gospodării și în câteva subsoluri de locuințe. Nu au fost case afectate, au fost foarte multe intervenții în localitatea Zizin. Acolo au fost inundate peste 20 de gospodării. Au intervenit 4 autospeciale și 5 motopompe pe timp de mai multe ore”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.


Pe lângă Zizin, și Săcele a fost printre cele mai afectate localități. Pompierii au intrvenit încontinuu, toată noaptea.


În localitatea Zizin și Săcele s-au înregistrat cele mai multe cazuri. Și acolo am intervenit în peste 30 de situații pentru evacuarea apei. Apa a măsurat undeva la 30-40 cm”, a adăugat Ciprian Sfreja.


De asemenea, pompierii au îndepărtat și mai multe crengi de copaci care au căzut pe DN 13. Reprezentanții ISU Brașov îi sfătuiesc pe oameni, în cazul în care sunt inundați, să se adăpostească în zone mai înalte, iar dacă autoritățile le vor cere, să părăsească locuința.


Brașovul se află în continuare sub cod portocaliu de ploi torențiale, până miercuri, 24 iunie, la ora 02.00.


Saviana Russu