ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Deputatul Tudor Benga propune măsuri suplimentare pentru stoparea răspândirii noului virus la Brașov

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 13.41
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Având în vedere cifrele alarmante pentru Brașov cu privire la evoluția Covid-19, deputatul USR de Brașov Tudor Benga cere autorităților locale și celor responsabile de criză să acționeze urgent pentru stoparea răspândirii virusului, care poate pune în pericol sănătatea localnicilor și a turiștilor.


Politicianul argumentează solicitarea și în baza faptului că Brașovul este una dintre cele mai importante destinații turistice ale României și propune câteva direcții de acțiune:


Trebuie să pună dispensere gratuite de săpun lichid în cât mai multe locuri publice, să distribuie gratuit măști în apropierea principalelor atracții turistice din municipiu și județ, să ruleze o campanie de informare prietenoasă cu turiștii, dar care să încurajeze respectarea măsurilor de distanțare. Pe scurt spus, Brașovul trebuie să devină urgent destinația turistică cea mai proactivă în prevenție din România. Tocmai fiindcă suntem una dintre cele mai importante destinații turistice din România, trebuie să ne asigurăm că suntem și printre cele mai sigure”, a declarat Tudor Benga.


În opinia politicianului USR, Primăria și Consiliul Județean ar trebui să demareze urgent o campanie de măsuri pentru a încuraja atât turiștii, cât și localnicii să respecte măsurile de prevenție anti-covid, dar și să dea dovadă de transparență și să îmbunătățească urgent nivelul de transparență pe absolut toate datele epidemiologice la nivel de județ, zi de zi.


Amintim că la Brașov au fost raportate până la această oră 1.085 de infectări cu noul coronavirus, aproape 150 în doar o săptămână.

Camelia Vlad