ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Care sunt proiectele brașovenilor ce vor deveni realitate din acest an

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2020 , ora 11.14
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Panouri cu mușchi vegetali pentru purificarea aerului, reabilitarea a 4 curți din Centrul istoric și transformarea lor în obiective turistice, o barieră verde de gard viu pe Calea București și bulevardul Saturn, între trotuar și carosabil, împotriva poluării din traficul auto sau un joc urban în oraș. Sunt câteva dintre proiectele ce vor fi implementate în acest an, prin programul de bugetare participativă, program aflat la prima ediție.


„Sunt 8 categorii. La fiecare categorie brașovenii au putut să își aleagă proiectul pe care îl doreau implementat. În perioada următoare împreună cu cei care au propus aceste proiecte vom elabora documentația necesară implementării lor începând cu anul 2020”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Lista proiectelor poate fi accesată pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov. Reamintim că programul de bugetare participativă a fost lansat la sfârșitul anului trecut. Au fost depuse 177 de proiecte propuse de brașoveni pentru dezvoltarea orașului sau rezolvarea anumitor probleme. Acestea au intrat într-o primă etapă de vot, în urma cărora au mai rămas aproximativ o treime. Ele au intrat, mai apoi, într-o a doua etapă de vot, în perioada în care România era în starea de urgență și ar fi trebuit să se încheie în aprilie. Însă procesul de votare a fost prelungit. Bugetul programului de bugetare participativă, în acest an, este de 2 milioane de lei.

Adina Chirvasă