ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cadre medicale brașovene, bănuite că și-au luat concedii medicale fictive, pe perioada stării de urgență

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 12.02
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Percheziții, astăzi, la Brașov, într-un dosar penal în care mai multe cadre medicale sunt suspectate că, în perioada stării de urgență, s-ar fi sustras de la atribuțiile de serviciu, beneficiind de concedii medicale fictive.

În plus, personalul medical ar fi solicitat și primit materiale de uz sanitar, în interes propiu.  Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, oamenii legii efectuează, azi, șase percheziții domiciliare și ridică înscrisuri de la trei instituții cu activitate în domeniul medical. 

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov -Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, efectuează pe raza județului Brașov, șase activități procedurale de punere în aplicare de mandate de percheziție domiciliară și ordonanțe de ridicare înscrisuri, la trei instituții cu activitate în domeniul medical, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de <abuz în serviciu>, <fals intelectual>, <uz de fals>, <delapidare> și <divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice>, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina Ivan.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, polițiștii vor ridica mai multe documente, iar zece persoane vor fi conduse la audieri. Acțiunea, desfășurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic Brașov și ai luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și de suportul de specialitate al reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției de Sănătate Publică Brașov.

Monica Neacșu