ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Depozit de gunoi, în curtea unei biserici

Publicat: marți, 12 Mai 2020 , ora 13.34
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Peste 100 mc de deșeuri au fost găsite de polițiștii locali și cei de la Serviciul Salubrizare din Primărie, în curtea unei biserici din Brașov.


Reprezentaților bisericii li s-a dat termen ca până vineri, 15 mai, să fie ridicate toate deșeurile și deja unul dintre operatorii de salubritate a început ridicarea gunoiului.


Costurile de ridicare vor fi suportate integral de biserică. Aceasta va mai avea de plătit și o amendă. Asta pentru că sancțiunile pentru depozitarea ilegală a deșeurilor sunt cuprinse între 25.000 și 50.000 de lei, pentru persoanele juridice.


Persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, dacă nu respectă legea în ce privește depozitarea deșeurilor.


Poliția Locală și Serviciul Salubrizare din Primăria Brașov continuă monitorizarea depozitărilor ilegale de deșeuri, atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat.


Potrivit reprezentanților Poliției Locale, pe domeniul privat apar, uneori probleme fie în identificarea proprietarului, fie din cauza cantităților foarte mari de deșeuri.


Adina Chirvasă