ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

FRF a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori

Publicat: joi, 30 Aprilie 2020 , ora 11.21
Sursa foto frf.ro
Sursa foto frf.ro

Federația Română de Fotbal a anunțat că toate cele 31 de competiții de copii, juniori și grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate, cu excepția Ligii Elitelor U19. Competiția națională destinată fotbaliștilor sub 19 ani, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League va continua la o dată și cu un format ce va fi comunicat în următoarea perioadă.


De asemenea o serie de competiții în format cupă au fost amânate pentru această toamnă și o decizie asupra lor se va lua în a doua parte a anului.


"FRF în urma consultărilor avute cu reprezentanții cluburilor, a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite. Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor", se arată într-un comunicat.

Adrian Susanu