ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planul Urbanistic General al Brașovului, reactualizat

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 15.50

Planul Urbanistic General al Brașovului va fi reactualizat. Primarul municipiului Brașov a semnat deja contractul pentru întocmirea actualizării PUG-ului, iar firma câștigătoare va trebui să livreze documentul în maxim 41 de luni. 

„Plecând de la acest proiect, corelat cu celelalte documente numite Reactualizarea codului de trafic al municipiului Brașov, Planul de calitate a aerului, Planul de mobilitate și accesibilitate, Harta de zgomot vor fi principalele elemente care vor sta la baza reactualizării Planului Urbanistic General al Brașovului, care va redimensiona din punct de vedere urbanistic, din punct de vedere al infrastructurii și din punct de vedere a ceea ce înseamnă componenta din punct de vedere urbanistic a municipiului Brașov”, a precizat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.


Actualul PUG a fost actualizat în urmă cu aproximativ 10 ani, iar viitorul document va fi corelat și cu ce se întâmplă în zona metropolitană. 

Este bine că am semnat acest contract pentru că, de aici încolo, vom rediscuta foarte multe lucruri din punct de vedere a ce înseamnă infrastructura, a ce înseamnă dezvoltare, ce înseamnă urbanizare. Va trebui, foarte important de asemenea, să ne corelăm cu ce înseamnă planurile urbanistice ale localităților din jurul municipiului Brașov, din zona metropolitană, dar cu prioritate cele care sunt în prima linie în ce înseamnă zona de delimitare între UAT Brașov și celelalte UAT-uri numite Cristian, Ghimbav, Sânpetru, Hărman, Săcele și Predeal”, a spus George Scripcaru.

Pe de altă parte, pe ordinea de zi a Consiliului Local de joi sunt solicitări de prelungire a unor Planuri Urbanistice Zonale, care ar putea fi respinse, dar reanalizate după actualizarea PUG-ului. Valoarea contractului semnat pentru actualizarea PUG-ului este de 3,4 milioane lei, fără TVA. Caietul de sarcini pentru actualizarea PUG-ului a fost elaborat cu sprijinul unei echipe de experți ai Băncii Mondiale.

Adina Chirvasă