ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Astăzi este Ziua Veteranilor de Război

Publicat: miercuri, 29 Aprilie 2020 , ora 15.24
Sursa foto arhivă romania-actualitati.ro / mapn.ro
Sursa foto arhivă romania-actualitati.ro / mapn.ro

Astăzi este Ziua Veteranilor de Război. Din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus, nu au fost organizate ceremonii militare și religioase, însă autoritățile brașovene au transmis, pe rețelele de socializare, recunoștiința față de cei care și-au riscat viața pentru țară.


La 118 ani de la acel moment, sărbătorim Ziua Veteranilor de Război într-un context în care România și românii duc, alături de lumea întreagă, o altă bătălie, aceea cu pandemia. De aceea, nu avem ceremonii militare și religioase, dar purtăm în suflete întreaga recunoștință datorată celor care au luptat pentru neam și țară și ne plecăm cu respect în fața curajului, patriotismului, devotamentului și spiritului lor de sacrificiu”, a transmis prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, pe pagina de Facebook a instituției.



În 29 aprilie 1902, Regele Carol I a recunoscut oficial, pentru prima dată, calitatea de veteran de război, supraviețuitorilor Războiului de Independență din 1877-1878.


Monica Neacșu