ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valabilitate prelungită a actelor emise de Serviciul de Pașapoarte și Înmatriculări

Publicat: joi, 9 Aprilie 2020 , ora 13.41
Sursa foto rri.ro
Sursa foto rri.ro

Instituția Prefectului Brașov anunță că, în urma Decretului Președintelui României nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se modifică anumite termene pentru valabilitatea unor documente sau pentru eliberarea altora.


Astfel, prevederile Ordinului M.A.I. nr. 1501/2006, privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și a eliberării autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile art 33 alin. 2 din Ordonanța de Urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicabile în aceasta perioadă.


Aceasta înseamnă că valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice se menține pe toată perioada stării de asediu sau a stării de urgență, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestor stări.


De asemenea, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, începând cu data de 09.04.2020, pe toată durata stării de urgență, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare sau ale autorizațiilor de circulație provizorii pot fi eliberate într-un interval de 15 până la 20 de zile lucrătoare, în funcție de situația operativă.


În această perioadă, activitățile specifice Serviciului de Pașapoarte și Inmatriculări Brașov de primire a documentelor, se vor realiza doar în baza unei programări online.


Eliberarea documentelor se va realiza în intervalul orar 14.00-16.30 în zilele de luni, marți și joi, în intervalul orar 15.00-18.30 în zilele de miercuri și în intervalul orar 12.30-14.00 în fiecare vineri.

Sorin Țârcă