ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Polițiștii brașoveni, la datorie

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 15.29
Foto: Arhiva RRA / facebook.com/ ministeruldeinterne
Foto: Arhiva RRA / facebook.com/ ministeruldeinterne

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și militarii brașoveni sunt la datorie pe străzi și veghează la respectarea deciziilor din ordonanțele militare emise de Guvernul României de la declararea stării de urgență.

"Au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare, iar forțele de ordine acționează pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 și, totodată, pentru combaterea criminalității sub toate formele ei", a spus agentul Nadia Olaru, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Polițiștii reamintesc că amenzile pentru nerespectarea prevederilor din aceste ordonanțe militare au fost mărite, astfel că, în cazul persoanelor fizice, acestea sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, în timp ce persoanele juridice riscăîntre 10.000 și 70.000 lei.

Pe lângă acestea, cei care încalcă legea riscă să le fie aplicată și una sau mai multe dintre sancțiunile complementare. Acestea pot consta în confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări, refacerea unor amenajări.

Pentru siguranța noastră, polițiștii ne recomandă să rămânem în casă și să părăsim locuința doar în situațiile excepționale prevăzute de lege.

Sorin Țârcă