ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și angajații Primăriei vor primi salarii diminuate, pentru că vor lucra cu program redus

Publicat: vineri, 3 Aprilie 2020 , ora 14.17
Sursa foto arhivă SRR
Sursa foto arhivă SRR

Angajații Pimăriei și cei din instituțiile subordonate Consiliului Local vor avea și ei salarii reduse sau vor intra în șomaj tehnic, așa cum a fost anunțat și la Consiliul Județean.

Asta pentru că sectorul privat practic s-a oprit, iar mare parte din încasările la buget veneau din acest segment. Cum încasări la buget vor fi mult mai mici, și cheltuielile cu salariile în instituțiile bugetare vor fi mai mici. Astfel, angajații din instituțiile subordonate Consiliului Local în care a fost sistată activitatea din cauza declarării stării de necesitate, au intrat în șomaj tehnic.

În cazul celorlalți angajați, unde activitatea trebuie menținută, programul de lucru a fost redus cu o zi. Practic, și angajații Primăriei vor lucra 32 de ore, și nu 40, cum era înainte. Asta va însemna o diminuare cu 20% a salariului, aceștia urmând să primească 80% din salariul anterior.

Măsura aceasta a fost anunțată, cu puțin  timp înainte, și de președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, care a anunțat că măsura se aplică doar pentru angajații din aparatul propriu al CJ.

Adina Chirvasă