ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce se întâmplă cu copiii românilor bolnavi de coronavirus?!

Publicat: vineri, 27 Martie 2020 , ora 10.09

În condițiile în care pandemia de coronavirus este tot mai prezentă și în România, mulți părinți, mai ales dacă sunt activi social, își pun problema ce se întâmplă cu copiii lor dacă la un moment dat sunt atinși de virusul COVID 19.

Potrivit măsurilor prevăzute în acest context, copiii cu ambii părinți spitalizați vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și vor fi plasați într-o zonă specială până la testare. Lidia Mailat, purtătorul de cuvânt al instituției la nivelul județului Brașov, a precizat că va fi evaluat fiecare caz în parte, în funcție de situația minorului.

"Prima variantă este plasarea în familia extinsă sau la persoane apropiate familiei, unde există minimum relațiilor de atașament. Managementul de caz înseamnă găsirea soluției potrivite pentru fiecare caz în parte. În situatia în care ne vom confrunta cu astfel de cazuri vom solicita punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică, pentru că, în cazul unui copil cu ambii părinți confirmati cu COVID 19, există posibilitatea ca și minorul să fie infecta, caz în care este necesară testarea", a declarat Lidia Mailat .

Dacă în familie și printre prieteni nu se găsesc variante în favoarea copilului, iar testul COVID 19 este negativ, cu acordul părinților, ca fi identificată o soluție de îngrijire și cazare în regim de urgență pentru copilul în cauză. Nici un copil nu va rămâne singur și fără protecție, ne asigură reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilui Brașov.

Camelia Vlad