ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Râșnov se va închide vizitatorilor

Publicat: duminică, 26 Ianuarie 2020 , ora 13.29
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Cetatea Râșnov mai stă deschisă vizitatorilor o săptămână, apoi va mai putea fi vizitată doar Grădina Cetății. Asta pentru că, de la începutul lunii februarie, monumentul intră în șantier.

Vorbim, în fapt, despre ultima fază a restaurării Cetății, etapă care este finanțată cu bani europeni. Printre altele, vor fi refăcute zidurile de apărare, la fel cum va fi refăcută poarta de acces din zona Turnului Armelor, dar și sistemul de apărare de tip "gură de lup", care exista în această zonă.

Lucrările la Cetate sunt făcute cu bani accesați prin Programul Operațional Regional. Primăria Râșnov a semnat contractul de finanțare în 2017, apoi, în 2018 a semnat contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor, însă valoarea acestuia a fost actualizată.

Cetatea Râșnov, monument de importanță națională, a revenit comunității în 2009, iar de atunci au fost făcute mai multe lucrări. Unele, în regim de urgență, așa cum au fost cele de refacere a unor porțiuni din zidul de apărare. Lucrări au mai fost și la Turnul Bathory.

Termenul de finalizare a lucărilor ce vor începe este de 22 de luni.

Adina Chirvasă