ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Râșnovul devine în acest weekend capitala săritoarelor cu schiurile la nivel mondial!

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2020 , ora 12.09

Râșnovul devine în acest weekend capitala săritoarelor cu schiurile nivel mondial. Ca o tradiție a ultimilor ani, trambulina de pe Valea Cărbunării va găzdui două etape din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile destinată fetelor, iar cele mai bune sportive se vor afla astfel la Râșnov între 24 și 26 ianuarie. Deși nu a nins în ultima perioadă, condițiile meteo au fost favorabile pentru organizatorii care au pregătit complexul în cele mai bune condiții. Florin Spulber - antrenorul coordonator al lotului național a declarat: 

"Din fericire s-a produs destulă zăpadă pentru a pregăti în bune condiții trambulina. Astăzi se definitivează amenajarea. Prognoza meteo este foarte bună și ne așteptăm să avem o competiție foarte bună din acest punct de vedere. "

Emoțiile românilor în această competiție sunt legate de Dana Haralambie, sportiva din Săcele fiind și singura reprezentantă a României în circuitul mondial. Florin Spulber, coordonator al lotului național al României a declarat:

"Ne-am pregătit pentru acestă etapă de Cupă Mondială și am renunțat la competițiile din Japonia, pentru a ne pregăti pentru aceste două etape. De aici încolo urmează etapele de la Oberstdorf, Hinzenbac și Raw Air Tournament din Norvegia. "

Lideră în ierarhia mondială este în acest moment norvegianca Maren Lundby, multiplă câștigătoare la Râșnov în sezoanele trecute, urmată, însă, de aproape de austriaca Eva Pinkeling.

Adrian Susanu