ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Licitația pentru construcția Căminului Școlii Profesionale Kronstadt așteaptă avizul ANAP

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 10.40
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Proiectul construirii Căminului Școlii Profesionale Germane Kronstadt este acum la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice - ANAP. Potrivit reprezentanților municipalității brașovene, ANAP trebuie să valideze documentația, iar mai apoi va fi lansată licitația pentru construcție.

Conform documentației tehnice, căminul Școlii Kronstadt va avea 9 etaje, în care vor exista 80 de camere, cu o capacitate totală de cazare de peste 300 de locuri. Vor fi, de asemenea, o sală de studii, vestiare personal, spații de depozitare, sală de mese.

Viitoarea clădire va avea soluții constructive și de finisaj, ce vor asigura o eficiență energetică ridicată imobilului. De exemplu, fațada va fi ventilate va fi placat[ cu panouri din fibrocement, sistemul de ventilație va fi cu recuperare de căldură, va fi un sistem de preparare a apei calde cu panouri solare și, mai mult, toate instalațiile din clădire vor putea fi supravegheate centralizat și reglate în funcție de numărul exact de utilizatori.

Lucrările trebuie încheiate în maxim 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a acestora.

Valoarea contractului este de aproape 29 milioane lei, cu tot cu TVA, finanțare asigurată de la bugetul local.

Adina Chirvasă