ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parfum de cannabis, în centrul istoric al Brașovului

Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2020 , ora 11.00
Sursa foto radioromaniacultural.ro
Sursa foto radioromaniacultural.ro

O parfumerie din Centrul Istoric al Brașov are mari probleme cu autoritățile din cauza unuir artificiu de marketing, se pare. Printre produsele sale se numără unul cu o denumire care te duce cu gândul la un drog de risc: "My geisha cannabis".

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu, a declarat că folosirea cuvântului cannabis în denumirea comercială a unui produs este ilegală, chiar dacă nu se află și în compoziția produsului, motiv pentru care s-a autosesizat și va solicita, în cursul zilei de miercuri, retragerea de la comercializare a acestui tip de parfum.

Încă nu a fost aplicată nici o sancțiune în acest caz, administratorul firmei fiind doar somat să schimbe denumirea produsului. În cazul în care nu se va conforma, potrivit recomandărilor, vor putea fi aplicate și amenzi pentru practica înșelătoare în acțiuni comerciale, care pot ajunge până la 30.000 de lei. De altfel, în Brașov a existat un precedent, o cafenea care vindea un sortiment sub denumriea de "cannabis cofee" și-a schimbat produsul în "hippie cofee" după vizita comisarilor de la Protecția Consumatorilor.

Camelia Vlad